HBO/WO Stage Software Engineering (feb-jun18)

In het tweede semester van collegejaar 2017/2018 hebben we weer plek voor een stagiair Software Engineering (HBO of WO) die zich bezig gaat houden met back-end development voor webapplicaties.

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage mag je meedraaien in de dagelijkse praktijk van één van onze multidisciplinaire agile teams. Je mag redelijk zelfstandig back-end userstories uitwerken en je neemt als volwaardig teamlid deel aan allerlei (klanten)meetings. Uiteraard word je gekoppeld aan een ervaren software engineer die jou als coach bijstaat in jouw professionele ontwikkeling. Je mag vragen stellen, fouten maken, domme dingen doen, erkennen dat het niet zo handig was, daarvan leren en ervaring opdoen in projecten voor grote klanten.

Wat vond Hilde, jouw voorganger, van haar stage bij TRIMM?

“Toen ik begon met mijn stage was mijn team erg groot. Tijdens mijn stage werd het team dan ook gesplitst. Dit was spannend en soms een beetje chaotisch, omdat we nog niet wisten wat er op ons af zou komen. Maar ook leuk, omdat ik samen met een andere jonge medewerker mocht bepalen hoe we het scrum-proces in het nieuwe team wilden inrichten.

Ik vond het leuk om mee te draaien in projecten voor grote klanten zoals Nexperia en Iemand.nl. Daar had ik als stagiair veel input in. Ik mocht meedenken met het team over hoe we de applicatie wilden opzetten. Ik vond het echt een waardevolle stage. Alles wat ik in de voorgaande jaren op school heb geleerd viel nu op z’n plek. Nu begrijp ik beter hoe alles in de praktijk wordt toegepast.

Het team waar ik bij zat is een groep met uitgesproken mensen die zich hard maken om te groeien in hun expertise. Het team heeft veel ervaring met het maken van dienstenplatforms en werkt voor grote klanten met internationaal aanzien. Veel applicaties die in dit team worden gebouwd zijn opgetrokken rond het java-gebaseerde CMS Magnolia en het Spring framework.
Eens in de zoveel tijd organiseert het team feestjes. We zijn onder andere naar een escape room geweest en lekker uit eten. De sfeer in het team is supergoed; dat ga ik wel missen.

De ideale stagiair voor dit team is denk ik iemand die al wel wat in haar (of zijn!) mars heeft. Je moet voor jezelf kunnen opkomen, duidelijk initiatief nemen en durven vragen te stellen. Technisch hoef je niet supergoed te zijn, maar je moet het juiste karakter hebben om bij TRIMM te kunnen komen. De skills leer je dan vanzelf.”

Solliciteren

Wil je graag stagelopen als Software Engineer bij TRIMM? Stuur ons dan jouw CV, motivatiebrief en codesample via solliciteren@trimm.nl, of gebruik het onderstaande contactformulier. Voor meer informatie over TRIMM kun je natuurlijk ook mailen of bellen met 053-4800480.

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.