"Ik ben ontzettend gesteld op werken in een team, bij mijn vorige werkgever was ik ook een onderdeel van een team echter ik miste de team-spirit."

"Ik ben ontzettend gesteld op werken in een team, bij mijn vorige werkgever was ik ook een onderdeel van een team echter ik miste de team-spirit."

Na iets langer dan een jaar komt Hans ons weer versterken als senior software developer. Hans heeft 21 jaar bij TRIMM gewerkt, maar hij wilde kijken hoe hij zijn werk bij een ander bedrijf zou ervaren. Na 13 maanden mist hij toch de echte team-spirit bij TRIMM. In dit interview lees je meer over hoe Hans TRIMM als organisatie ervaart.

Je hebt al eerder bij TRIMM gewerkt, en daarna een jaar elders gewerkt. Wat maakte het dat je weer terug bent gekomen bij TRIMM?

Ik ben ontzettend gesteld op werken in een team, bij mijn vorige werkgever was ik ook een onderdeel van een team echter ik miste de team-spirit. Het was meer de "ieder voor zich" mentaliteit en dat viel me tegen. Daarnaast hou ik ook van de informele sfeer die TRIMM erop nahoudt. Ik ben niet uit onvrede weg gegaan bij TRIMM, maar meer om te kijken of  ik me elders ook weet te redden. Na 13 maanden heb heb ik het antwoord gevonden: ja dat kan ik. En ik voelde me vereerd dat TRIMM mij destijds heeft gepolst of terugkeren op het oude nest een optie was, wel dat was het zeker!

Wat is volgens jou kenmerkend aan TRIMM waardoor zij zich onderscheiden van andere werkgevers?

Wat mij is opgevallen is dat TRIMM al stappen verder is qua professionaliteit dan de organisatie waar ik voor werkte. Ik denk ook dat TRIMM in veel gevallen de juiste mensen weet aan te nemen die in de informele doch professionele werksfeer passen. Er wordt niet alleen gekeken naar een diploma of ervaring, zo hou je in mijn optiek de team-spirit erin (mensen moeten echt bij elkaar passen). Nog een kenmerkend punt van TRIMM: Betrokkenheid bij het wel en wee bij jou als individu, dat is me duidelijk geworden na de valpartij tijdens mijn laatste ski-tripje met TRIMM.  En last but not least: de feestjes en uitjes bij TRIMM zijn legendarisch, iets waar ik ontzettend van hou ;-)

Waar ligt voor jou de uitdaging bij TRIMM?

Uitdaging bij TRIMM zit hem in het feit dat je soms niet 1 klant maar meerdere klanten moet bedienen. Dit zorgt voor diversiteit maar kan ook zorgen voor ergernis, ik denk dat zodra je je begint te ergeren je dit op een gepaste manier kenbaar moet maken. Wat ik ook miste bij mijn vorige werkgever is het klantcontact. Van wat ik bij TRIMM gewend ben: korte lijntjes met de klant is eerder een do dan een don't. Probleem is wel dat als je eenmaal op de radar van de klant bent verschenen , ze jou ook direct gaan contacteren. Ook hier denk ik dat je een balans moet vinden door zaken aan te geven bij management/projectleider als het te veel wordt.

Wat zijn de leukste momenten die jij bij TRIMM hebt beleefd?

De TRIMM jubilea gevierd op Terschelling en in Luxemburg en het Oktober bierfest van +- 5 jaar geleden.

Wanneer iemand twijfelt om te solliciteren bij TRIMM, wat zou jij hen dan aanraden?

Draai een dagje mee, bekijk de talrijke hoeveelheid aan foto's gemaakt bij TRIMM evenementen en hou er rekening mee dat je veel vrijheden hebt mits je er goed mee om kunt gaan.