"Mijn begeleider bij TRIMM is erg betrokken bij mijn afstudeeropdracht, zijn enthousiasme werkt heel aanstekelijk!”

"Mijn begeleider is erg betrokken bij mijn afstudeeropdracht, zijn enthousiasme werkt heel aanstekelijk!”

Liset Jaczynski is momenteel bezig met haar afstudeeropdracht bij het Digital Marketing team van TRIMM. In dit interview vertelt ze alles over haar afstudeeropdracht en hoe zij het afstuderen bij TRIMM ervaart.

Hi Liset, welke studie ben je aan het afronden?

Ik ben bezig met afstuderen van de opleiding HBO ICT – Software Engineering aan Saxion in Enschede. Vroeger programmeerde ik al websites en spelletjes als hobby, die interesse in techniek heb ik dus altijd al gehad.

En dat afstuderen doe je bij TRIMM?

Klopt! Vorig jaar heb ik in Utrecht gestudeerd, en bij terugkomst in Enschede wilde ik graag een bijbaan naast mijn studie. Bij TRIMM was dat mogelijk én ik kon er ook nog afstuderen!

Waarom koos je ervoor om bij TRIMM te solliciteren?

Ik kende TRIMM al via medestudenten die ook bij TRIMM zijn afgestudeerd. Zij gaven aan dat TRIMM heel toegankelijk is en dat ze je ook écht verder helpen. Als werkstudent krijg je niet zomaar wat klusjes, maar je krijgt opdrachten die uitdagend zijn. TRIMM heeft veel ervaring met het begeleiden van afstudeerders en dat was voor mij ook een belangrijke reden om bij TRIMM te solliciteren.

Wat was je functie bij TRIMM voordat je begon met afstuderen?

Ik ben begonnen bij het Application Maintenance team. Daar heb ik voornamelijk veel front-end werkzaamheden gedaan. Daarna ben ik voor mijn afstudeeropdracht naar een ander team binnen TRIMM gegaan, het Digital Marketing team.

En, bevalt het tot nu toe?

Het is erg interessant en leerzaam om binnen hetzelfde bedrijf verschillende functies te vervullen. Omdat ik bij Application Maintenance ben begonnen, was ik in het begin veel aan het programmeren. Bij het Digital Marketing team ben ik meer gefocust op data.

Wat houdt jouw afstudeeropdracht in?

Mijn afstudeeropdracht is gericht op een project voor Runner Assist, een project wat TRIMM samendoet met Roessingh RRD, Xsens en Sensorun. Met Runner Assist krijgt de hardloper door bewegingssensoren op het lichaam realtime feedback op zijn/haar hardlooptechniek. Deze feedback kan ervoor zorgen dat blessures worden voorkomen en prestaties worden verbeterd. Dit advies is echter afhankelijk van op welk soort ondergrond je loopt. Mijn taak is om met behulp van Machine Learning te gaan onderzoeken hoe de ondergrond bepaald kan worden uit de data van de sensoren. Daarnaast ben ik ook bezig met de ontwikkeling van een API die de detectie deelt met de Runner Assist applicatie, die op dit moment door TRIMM ontwikkelt wordt. Het is een leuke uitdaging die dus ook direct toegepast wordt in een lopend project.

Hoe ervaar je de begeleiding?

Mijn begeleiding bij TRIMM is echt super fijn. Tijdens mijn sollicitatie had ik al aangeven graag iets met Machine Learning te willen doen. Op basis van mijn wensen en de eisen van Saxion hebben we samen een definitieve opdracht geformuleerd.

Ik heb echt geluk gehad met mijn begeleider. Hij is zelf fanatiek hardloper, en zijn enthousiasme werkt heel aanstekelijk en zorgt ervoor dat ik gemotiveerd blijf. Hij komt met veel tips over welke richting ik op kan gaan en als ik ergens tegenaan loop pakt hij er gelijk een stoel bij om er samen naar te kijken. Ook tijdens de afgelopen maanden, toen iedereen thuis werkte, ging mijn begeleiding gewoon door. Ik bleef lekker sparren over mijn afstudeeropdracht, maar toen natuurlijk online.

Doe je ook andere werkzaamheden voor het team of ben je fulltime bezig met je afstudeeropdracht?

Ik heb vanaf het begin aangegeven dat ik graag zou willen helpen als er iets zou zijn wat ik op kon pakken. Enerzijds omdat ik marketing interessant vind, maar ook omdat ik heb gemerkt dat ik het lastig vind om 40 uur per week met m’n afstudeeropdracht bezig te zijn. Het is fijn om tussendoor even ergens anders mee bezig te zijn zodat je later weer met een frisse blik naar je afstudeeropdracht kan kijken.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik wil hierna nog Technische Bedrijfskunde gaan studeren. Waar de studie die ik nu volg heel technisch is, komt bij Technische Bedrijfskunde meer het gehele proces aan bod. Ik ben erachter gekomen dat ik juist het contact met klanten en het project management erg gaaf vind, dus ik hoop dat deze studie mij veel gaat brengen. Het lijkt mij leuk om later te werken op het snijvlak van techniek en klantcontact.

Zou je andere studenten aanraden om bij TRIMM te solliciteren?

Zeker! Als werkstudent, afstudeerder of stagiair maak je deel uit van PiT (Professionals in Training), het talentontwikkelingsprogramma van TRIMM. In het kader hiervan zit ik elke week in een intervisiegroep met andere afstudeerders. We bespreken dan onze voortgang en stellen elkaar vragen. Dat is heel nuttig is, maar ook super gezellig!

 

Bedankt, Liset!

Ook afstuderen of stage lopen bij TRIMM? Je leest er hier alles over!