“Ik sla een brug tussen de business van onze klant en de techniek.”

“Ik sla een brug tussen de business van onze klant en de techniek.”

Deni is sinds februari 2019 product owner bij TRIMM. Hij geeft ons een interessant kijkje in zijn werkveld! 

Hi Deni! Leuk dat we je mogen interviewen. Hoe is je dag vandaag begonnen?

Met moeite en een beetje spierpijn. Ik ben geen ochtendmens en ik had gisteren een vermoeiende crossfit training, haha! Maar als ik onderweg ben naar TRIMM dan start ik met het doornemen van mijn dag. Aangekomen op kantoor ga ik verder met mijn mailbox. Vandaag staan er een teammeeting en afspraken met klanten op het programma!

Dus je communiceert veel, is dat een van je sterke punten?

Dat is eigenlijk niet echt iets waar ik over nadenk als ik het doe. Ik praat veel, maar luister nog meer. Communicatie is een belangrijk aspect van mijn baan. Luisteren en begrijpen wat er gebeurt doe ik zowel intern bij TRIMM als extern bij de klant. Binnen TRIMM kijk ik vooral of er uitdagingen in ons team zijn die opgelost kunnen worden. Ik kijk naar vakinhoudelijk werk, maar ook naar de onderlinge relaties om zodanig de interne processen te optimaliseren.

En hoe doe je dat bij een klant?

Alle informatie die ik ophaal bij een klant vertaal ik intern door naar het team. Daarnaast is het belangrijk dat ik het perspectief van de klant goed begrijp. Meestal staan de vragen die je krijgt niet op zichzelf maar speelt er meer. Dit komt doordat de opdracht vaak vanuit het management wordt gegeven en dat er meerdere stakeholders zijn die met een andere bril naar het geheel kijken. Daarin is het dus belangrijk om de business en klant goed te begrijpen, en is het stellen van de juiste vragen essentieel. Wanneer het helder is wat de vraag is en de waarde ervan, kan ik deze doorvertalen naar het projectteam om samen met hen tot de beste oplossing te komen.

Wat vind je het allerleukste aan jouw baan bij TRIMM?

Eigenlijk is het tweeledig. Het is de dynamiek, maar ook het werken in structuur. Bij structuur kun je denken aan de projectplanningen en afspraken met de klant. Echter zijn er altijd nieuwe inzichten, is de digitale wereld altijd in beweging en werk je met mensen. Ik vind het erg tof dat ik in een positie zit waar ik enerzijds planmatig kan werken, maar dat ook spannend blijft door de onvoorspelbaarheid. Ik haal er voldoening uit om daar een goede weg in te vinden!

Waar ligt voor jou de uitdaging bij TRIMM?

Dit heeft raakvlakken met het hetgeen dat ik heel leuk vind aan mijn baan, want diezelfde dynamiek kan ook uitdagende aspecten hebben. Een voorbeeld is wanneer je afspraken hebt gemaakt over de projectplanning, maar uiteindelijk blijkt dat de deadlines niet haalbaar zijn (om welke reden dan ook). Dat is uitdagend en kan keuzestress opleveren. Meestal lukt het door goed overleg met de klant en het team om zo de juiste prioriteiten te stellen, ook in onverwachte situaties. Dat geeft uiteindelijk voldoening.  

Wat heeft je ooit doen besluiten om bij TRIMM te solliciteren?

Ik hoorde veel goede verhalen over TRIMM. Tijdens mijn vorige baan zat ik veel dieper in de techniek waarbij ik naast het projectmanagement ook zelf ontwikkelde. De ervaringen vanuit de techniek zijn erg nuttig, maar met mijn bedrijfskundige achtergrond is dit in essentie niet waar mijn hart ligt. Ik zag een mooie vacature bij TRIMM waarin projectmanagement, accountmanagement, consultancy en techniek samenkomen: dit haalde me destijds over om te gaan solliciteren bij TRIMM!

En hoe bevalt het tot nu toe?

Nog beter dan ik had verwacht! Ik had al veel positieve verhalen gehoord, zowel over de interne sfeer bij TRIMM als de mooie producten die gemaakt worden. Tijdens mijn assessment werden deze geluiden bevestigd. Ook past mijn manier van werken bij de werkwijze van TRIMM, en kan ik me uitermate goed vermaken in mijn huidige functie.

Wat doe jij in je vrije tijd?

Afspreken met vrienden, gezellige dingen doen! Ik heb een tijdje latin en kizomba gedanst. Dat doe ik nu niet meer actief, maar ik vind het nog steeds erg leuk. Daarnaast ben ik een muziekliefhebber en ga ik het graag naar R&B-concerten. Ook vind ik reizen fantastisch. Ik heb een groot deel van Zuid-Amerika, Azië en Noord-Afrika gezien en ben zeker van plan om nog meer van de wereld te gaan ontdekken, zoals Cambodja, Peru, Vietnam, Ecuador en Argentinië. Reizen dichter bij ons vind ik ook leuk: ik ben er altijd voor in om spontaan op pad te gaan in Nederland.

 

Een echte wereldreiziger, bedankt voor je tijd Deni!

Ook aan de slag als product owner bij TRIMM? Bekijk onze vacatures op www.werkenbijtrimm.nl!