"TRIMM is informeel professioneel"

"TRIMM is informeel professioneel"

Ooit al eens afgevraagd hoe het is om te werken bij TRIMM? De komende tijd zal er een reeks interviews volgen waarin TRIMM'ers vertellen over hun ervaringen. Vandaag is Timo Janssen aan de beurt! 
 

Wat is je functie en kun je die in een paar zinnen beschrijven?

"Ik ben Software Engineer bij de afdeling Application Maintenance. Hier houd ik me bezig met het beheer, de stabiliteit en het verbeteren van software die wij hebben ontwikkeld voor klanten."
 

Wat zijn de leuke kanten aan je baan?

"Ik vind het werk leuk omdat het zo enorm afwisselend is. Ik ben bezig met verschillende softwaresystemen zoals Magnolia , Magento en Sitecore en werk voor veel verschillende klanten. Dit zorgt ervoor dat je overal wat vanaf moet weten. Mijn baan is daarnaast erg uitdagend omdat je altijd bezig bent met prioriteiten stellen. Soms ben ik bezig voor een klant en belt een andere klant met een urgent probleem. Dan moet ik direct mijn werk laten vallen en daarmee aan de slag gaan."   
 

Wat zijn de minder leuke kanten aan je baan?

"Waar ik net zei dat het moeten stellen van prioriteiten mijn werk zo uitdagend maakt veroorzaakt dit soms ook minder leuke momenten. Momenteel ben ik namelijk eigenlijk te druk. Door het prioriteiten moeten stellen en het switchen tussen klanten moet ik soms veel overwerken. We komen op dit moment eigenlijk een ontwikkelaar te kort. We zoeken iemand die zich snel dingen kan aanleren. Het hoeft niet per sé iemand met 20 jaar ervaring te zijn, maar iemand die snel kan leren waarom bepaalde systemen zo werken." 
 

Op welk project ben je trots?

"Ik ben trots op het project waar ik nu mee bezig ben: de Sitecore integrator rol voor een van onze internationale klanten. Dit project gaat in op het beheren, bewaken en verbeteren van het complete digitale platform van deze klant. Het leek in het begin bijna een onmogelijke opdracht omdat er verschillende development partijen op ons platform werken en we een manier moesten vinden om dit proces soepel te laten verlopen. We hebben dit nu echter procesmatig zo op orde dat het toch lukt. Een aantal van die processen heb ik bedacht en op poten gezet." 
 

Wat is een leuke herinnering aan je tijd bij TRIMM tot nu toe?

"Toen ik net een paar maanden bij TRIMM werkte lag er op een avond een server plat waardoor we met het hele team moesten doorwerken tot 5 uur ’s nachts. Dit klinkt misschien niet leuk, maar de teamspirit was hoog, de muziek stond hard en de chips stond op tafel. Dit was werktechnisch heel leuk en we hebben het probleem met z’n allen gefixt. Een andere goede herinnering is de 80’s & 90’s party, waar we met een hele bus vol TRIMM’ers naartoe gingen. Dat was goeie gekkigheid." 
 

Wat vind je leuk aan TRIMM?

"Ik zou TRIMM omschrijven als informeel professioneel. Ik voel me er thuis. De collega’s zijn top en de sfeer hangt er altijd lekker bij. Daarnaast worden er bij TRIMM eens in de zoveel tijd memorabele feestjes gegeven, er is altijd ruimte voor gezelligheid." 
 

Wat zou je nog willen bereiken?

"Ik zou uiteindelijk steeds minder onderhoud willen doen en steeds meer willen innoveren. Ik wil er naartoe werken dat we het onderhoud op den duur in zo’n mate automatiseren dat we daar steeds minder tijd in hoeven steken en die tijd kunnen besteden aan innovatie. Daar zou ik dan graag een relevante rol in spelen." 

 

Geïnteresseerd in een stage, afstudeerplek of (bij)baan bij TRIMM? Bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie!